Slow Food Espanya ha fet públics els cuiners i restaurants inclosos en el distintiu Km 0 del curs 2010-2011- Són un total de seixanta cuiners i cinquanta-nou restaurants que apliquen els criteris que exigeix aquest moviment internacional per tal de potenciar la producció d'aliments de proximitat i qualitat.
En aquesta segona edició s'han presentat vuitanta candidatures, s'han incorporat cuiners d'Andalusia (Sevilla i Màlaga), Castella i Lleó (Burgos i Àvila), València (Castelló) i Aragó (Osca). La comunitat més representada segueix essent Catalunya amb vint-i-cinc establiments, seguida del País Basc. Igualment compten amb un o més restaurants València, Saragossa, Mallorca, Alacant i Astúries.
En aquest projecte són els restauradors els qui promouen la seva candidatura mitjançant el convivium de Slow Food més proper un cop s'apliquen els criteris que s'exigeixen per a la seva incorporació: han de comprar directament a tres productors, com a mínim que es trobin en un radi de 100 quilòmetres del restaurant i en la seva carta s'han d'incloure, com a mínim cinc plats considerats Km 0. Un plat d'aquestes característiques ha de comptar amb un 40 % d'ingredients comprats a productors propers i l’altre 60 % ha de correspondre a productes ecològics o bé que estiguin inclosos a l'Arca del Gust de Slow Food.
Amb aquest projecte es pretén contribuir a reduir l'emissió de CO2 a l'atmosfera que provoca el transport d'aliments, a mantenir el teixit econòmic agroalimentari local, a potenciar els productors compromesos amb la biodiversitat i a defensar la cuina de temporada. Al mateix temps els restaurants inclosos en el Km 0 són un aparador idoni per als productes de proximitat que, en molts casos, es troben en risc de desaparició. Slow Food ha inclòs alguns d'aquests productes a l'Arca del Gust o fins i tot ha creat baluards.
SLOW FOOD va sorgir l'any 1989 en oposició al fast food i a la fast life, per tal de recuperar les tradicions alimentàries locals, lluitar contra la pèrdua d'interès pels nostres aliments, el seu sabor i els seus orígens, i per a demostrar com les nostres decisions alimentàries influeixen en el món. Slow Food està present a cent cinquanta països amb una xarxa de cent mil socis agrupats en Convivia o grups de proximitat que treballen per tal de defensar la seva cultura alimentària local. A l'Estat espanyol s’organitza bianualment la fira Al Gusto en el Bilbao Exhibition Center (BEC). La seva propera edició tindrà lloc el proper desembre de 2011. La idea central del moviment és que tots els productes han de ser bons, nets i justos.
http://cocineros.slowfood.es/2010/11/03/restaurantes-km-0-edicion-2010-2011/Ø Girona
Ø Lola Puig Gasull
Restaurante El Fort
Ullastret 17114
972 7577 73
Ø Martí Rosàs i Cortada
Restaurant
Ca la Maria
Ca la Maria
Veïnat Panedes, 9
Llagostera 17240
t. 972 83 13 34
Ø Quim Casellas Grassot
Restaurante Casamar
Nero 3
Llafranc 17211
t. 972 30 01 04
Ø Taraneh Tabrizian Kashani
Restaurante Café del Poste
Mata, 183
Banyoles 17820
t. 972 57 63 01
Ø Carles Fabregó
Restaurante Antaviana
Llers, 5-7
Figueres 17600
t. 97 251 03 77
Ø Barcelona
Ø Javier Sala Bufill
Restaurante Café 1907
Císter, 25
Barcelona 08022
t. 93 418 49 98
Ø Alfons Bach Pareja
Restaurante Mam i Teca
De la Lluna, 4 Baixos
Barcelona 8001
t. 93 441 33 35
Ø Sergi de Meià
Restaurante Monvínic
Diputació, 249
Barcelona 08036
t. 93 272 61 87
Ø Jordi Casas Casanovas
Restaurante Allium
Call, 17
Barcelona 8002
t.93 02 30 03
Ø Víctor Quintillà Imbernón
Restaurante Lluerna
Rafael Casanova, 31
Santa Coloma de Gramenet 08921
t. 93 391 0820
Ø Balbina Garcia Ricart
Restaurante Casa Nostra
Frederic Soler Pitarra, s/n
Corbera de Llobregat 08757
t.93 650 06 52
Ø Catalunya Central
Ø Oriol Rovira i Prat
Restaurante els Casals
Els Casals s/n
Sagàs 8517
t. 93 825 22 00
Ø Artur Martínez
Restaurante Capritx
Padre Millan, 140
Terrassa 08225
restaurant@capritx.com
t. 93 735 8039
Ø Garraf
Ø Francesc Rafecas Codina
Restaurante La Nansa
Carreta, 24
Sitges 08870
info@restaurantlanansa.com
t. 93 894 19 27
Ø Núria Lucas
Restaurante Negrefum
Plaça de la Mediterrànea, 2
Vilanova i la Geltrú 08800
t. 93 815 33 62
Ø Valentí Mongay Castro
Restaurante La Salseta
Sant Pau, 35
Sitges 08870
t. 93 811 04 19
Ø Lleida
Ø Ramon Gaspa Vila
Restaurante Lo Ponts
Carretera de Calaf 6
Lleida 25740
t. 973 47 00 17
Ø Joan Luque Sirera
Restaurante Celler dels Joglars
Ribera de Montardit, 13
Lleida 25569
t. 973 62 06 63
Ø Mercé Camins Profitós
Restaurante Fontdepou
Unic, s/n
Fontdepou 25611
t. 973 292032
Ø Enric Millà Novau
Restaurante El Dien
Estació, 28
Vallfogona de Balaguer 25680
973 05 30 14
Ø Tarragona
Ø Antoni Bru Llecha
Restaurante El Celler de l'Àspic
Miquel Barceló, 31
Falset 43730
977 83 12 46
Ø Gerson Ribal i Vivar
Restaurante La Grava
Pareteta, 4
El Morell 43760
t. 977 84 25 55
Ø Matias Fernández Hernández
Restaurante Quinoa
Miquel Barceló, 31
Falset 43730
t. 977 83 04 31
Restaurante Quintaforca
Casafort, 7
Nulles 43887
t. 977 05 00 80
http://elpoll.cat/ultimes-noticies/el-restaurant-ca-la-maria-de-llagostera-obte-la-certificacio-km0-de-slow-food-espanya
ResponderEliminar